Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2007

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΚΟΔΡΑ

Ο βιότοπος που υπάρχει στο πρώην στρατόπεδο

Η αξιοποίηση του Κόδρα δεν είναι ένα έργο που πρέπει να γίνει αψήφιστα. Κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να γίνει απλά ένα μεγάλο πάρκο. Ο λόγος είναι απλός για όλους όσους το επισκέπτονται καθημερινά είτε για βόλτα, είτε για άσκηση, είτε να βγάλουν βόλτα τους σκύλους τους. Όσοι από εμάς επισκεπτόμαστε καθημερινά τον όμορφο αυτό χώρο, μέσα από το σκουπίδια και τις βρωμιές που αφήνουν ασυνείδητοι, ανακαλύπτουμε διάφορα είδη του ζωικού βασιλείου που ζουν εκεί.

Ερωδιοί, δρυοκολάπτες, πελαργοί, ακόμα και μια οικογένεια παπαγάλων που όπως λέγεται ξέφυγε από ένα κοντέινερ ή pet shop της Καλαμαριάς, υπάρχουν και ζούνε μικρά αλσύλλια του Κόδρα. Οι κυνηγοί που φέρνουν βόλτα τα σκυλιά τους λένε ότι ζούνε και μπεκάτσες, αλλά δεν τις πειράζουν αφού ο χώρος είναι μέσα στην πόλη και φυσικά απαγορεύεται το κυνήγι. Υπάρχουν πάντως μπόλικες κάργες. Όταν δεν ακούγονται οι φασαρίες από τα αυτοκίνητα του δήμου που μεταφορτώνουν τα σκουπίδια μέσα στον όμορφο αυτόν χώρο, ακούς τα πουλιά να τιτιβίζουν…. Ακόμα και οι φωνές των μικρών παιδιών που παίζουν, κυρίως το καλοκαίρι, δεν ενοχλούν το ζωικό βασίλειο που ζει στους χώρους του πρώην στρατοπέδου.

Γι αυτό θεωρώ ότι η αξιοποίηση του Κόδρα, όταν και όποτε γίνει αυτή, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί με πολύ σεβασμό στα διάφορα είδη που διαβιώνουν εκεί.

ΠΡΟΣΕΧΩΣ 1 (ΚΑΙ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ): ΟΙ «ΚΑΤΙΝΕΣ» ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΔΡΟΜΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΔΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΙΛΙΓΓΙΩΔΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ… ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΩΡΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ

ΠΡΟΣΕΧΩΣ 2 (ΚΑΙ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ): Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΟΔΗΓΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΚΟΔΡΑ ΣΕ ΠΙΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΔΗΓΩΝ, ΜΗΧΑΝΩΝ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΤΗΓΩΝ. ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: