Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2007

ΟΙ ΤΡΕΛΟΙ ΑΡΓΟΠΟΡΗΜΕΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ

Επικίνδυνο κόψιμο δρόμου για να φθάσουν πρωί πρωί στο δημοτικό

Άρχισαν τα σχολεία και για ακόμα μια φορά παρατηρείται το εξής φαινόμενο. Κάθε πρωί, περίπου στις 8 παρά τέταρτο, οι αργοπορημένες μανάδες (αργόσχολες κατίνες) κόβουν δρόμο μέσα από το Κόδρα, για να πάνε τα παιδία τους αργοπορημένα στο σχολείο. Και το γεγονός ότι κόβουν δρόμο δεν είναι κατακριτέο, αλλά οδηγούν στον χωματόδρομο με υπερβολική ταχύτητα, η μια πίσω από την άλλη. Αυτό συμβαίνει κάθε πρωί, μια προς το σχολείο και μια στην επιστροφή λίγα λεπτά μετά. Και άντε να καταλάβω ότι όταν πηγαίνουν αργοπορημένες, αναπτύσσουν ταχύτητα, όταν επιστρέφουν γιατί πάλι τρέχουν σαν τρελές, μήπως για να προλάβουν το αερόμπικ στο γυμναστήριο;;;;;;

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ …ΜΕΛΕΤΗ!!!!
Το γεγονός έχει καταγγελθεί στον δήμο. Προτάθηκε να κλείσει πρόχειρα ο δρόμος, έτσι ώστε να οδηγεί την κυκλοφορία μέσα στο Κόδρα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να επιμηκύνεται η διαδρομή αυξάνοντας τον χρόνο, έτσι ώστε να γίνεται ασύμφορο το κόψιμο δρόμου μέσα από το Κόδρα.
Πρόσφατα η πρόταση μεταφέρθηκε στον προϊστάμενο τεχνικών υπηρεσιών στον δήμο ο οποίος απάντησε ότι απαιτείται ….μελέτη, λες και θα κάνουν κάποιο φοβερό έργο. Πέντε χώματα θα ρίξουν και θα κλείσουν τον χωματόδρομο. Θα ήθελα να ήξερα, έκαναν μελέτη για να στήσουν την απαράδεκτη μεταμόρφωση σκουπιδιών!!!!!

Δυστυχώς στην Ελλάδα (αν και το απευχόμαστε, αφού μεταφέρονται μικροί αθώοι μαθητές) θα πρέπει να γίνει ατύχημα για να ληφθούν μέτρα. Κρίμα, γιατί αν αυτές οι κατίνες δεν έχουν μυαλό θα έπρεπε οι αρμόδιοι να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να προστατεύσουν τα αθώα παιδιά που μεταφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: