Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2007

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Ο ΑΣΤΙΚΟΣ ΑΝΑΔΑΣΜΟΣ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;

Απορίας άξιο είναι το γεγονός γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος περί αστικού αναδασμού. Τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά. Οι ιδιοκτήτες αποζημιώνονται με μεταφορά των ιδιοκτησιών τους σε ένα σημείο του χώρου δίπλα στο αστικό ιστό. Δηλαδή τα 55 στρέμματα θα κολλήσουν κάπου στην Παπάγου. Στη συνέχεια η περιοχή των 55 στρεμμάτων θα ρυμοτομηθεί με αποτέλεσμα να χτιστούν περίπου 30 στρέμματα αφού τα υπόλοιπα θα γίνουν δημόσιοι χώροι.
Οι ιδιοκτήτες θα πληρώσουν τους ανάλογους φόρους, οι οποίοι θα πρέπει να απαιτηθεί, να δοθούν αποκλειστικά για την ανάπλαση του υπόλοιπου πάρκου.
Πρόκειται για μια λύση η οποία μπορεί να κόψει μερικά στρέμματα, από τα συνολικά 600, του πρώην στρατοπέδου, αλλά δίνει άμεση λύση στο πρόβλημα, αφού κανένας δεν πληρώνει να αποζημιωθούν αυτές οι ιδιοκτησίες και να περάσει όλος ο χώρος στο δημόσιο.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΛΥΣΗ;

Γιατί υπάρχει αντίδραση των πλουσίων κατοίκων της οδού Παπάγου, γιατί θα τους κοπεί η θέα. Λες και όταν είχαν αγοράσει τα σπίτια τους είχαν κάνει συμβόλαιο με τον στρατό ότι ποτέ δεν θα χτιστεί κτίριο εκεί.
Η Παπάγου είναι ο πιο ακριβός δρόμος σε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα μαζί με τη Λεωφόρο Νίκης και την παραλιακή. Τα οικόπεδα δόθηκαν από τον στρατό σε ανώτερους αξιωματικούς οι οποίοι στη συνέχεια τα έδωσαν αντιπαροχή. Αυτός είναι ο λόγος που οι λεφτάδες της Παπάγου δεν θέλουν τον αστικό αναδασμό στο Κόδρα. Θα τους κόψει την θέα και ο δήμος Καλαμαριάς συμφωνεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: