Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2007

ΡΗΜΑΖΕΙ ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΟ ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Πρώην στρατόπεδο Κόδρα. Ένας χώρος περίπου 600 στρεμμάτων στη «μύτη» του Μικρού Καράμπουρνου, στη Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Ένας χώρος που ρημάζει, από τότε που το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατήργησε τις ΜΟΜΑ (μονάδες μηχανικού) και στη συνέχεια απέδωσε τον χώρο του πρώην στρατοπέδου στους νόμιμους ιδιοκτήτες του, το ελληνικό δημόσιο και ιδιώτες που κατέχουν περίπου 55 στρέμματα που βρίσκονται στο μέσον του τεράστιου αυτού χώρου.

Ήταν περίπου 10 χρόνια πριν, όταν ο στρατός εγκατέλειψε τον χώρο. Όλοι περίμεναν την αξιοποίηση του, μάταια όμως. Οι ιδιώτες που κατείχαν τα 55 στρέμματα απαίτησαν, καθώς είχαν το νόμιμο δικαίωμα την αποζημίωση τους. Η πολιτεία αντί να τους αποζημιώσει ή να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις για την αποζημίωση ώστε να προχωρήσει στην αξιοποίηση του χώρου, προτίμησε να κρατήσει αδιάλλακτη στάση με αποτέλεσμα να αρχίσει ένας μακρύς δικαστικός αγώνας. Όλες οι μέχρι τώρα αποφάσεις δικαιώνουν τους ιδιοκτήτες. Ωστόσο η πολιτεία δεν συμμορφώνεται με αποτέλεσμα ο πανέμορφος αυτός χώρος των 600 στρεμμάτων να ρημάζει αναξιοποίητος.

…ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ…

Μέσα σε όλη την ανακατωσούρα εμφανίστηκαν και καταπατητές του χώρου με πρώτη την ομάδα του Απόλλωνα Καλαμαριάς που έντεχνα προσπαθεί να «φάει» ένα κομμάτι πίσω από το εκκλησάκι για να κάνει ένα ακόμα βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου. Μέχρι και ο παπάς της ενορίας προσπάθησε να περιφράξει το εκκλησάκι ώστε να γίνονται πιο άνετα οι δεξιώσεις μετά την τέλεση των μυστηρίων γάμων και βαφτίσιων… για να μην αναφέρουμε διάφορους που κατοικοεδρεουν σε διάφορα κτίσματα του πρώην στρατοπέδου.

…ΓΚΡΕΜΙΖΟΤΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΚΤΙΡΙΑ…

Ο χρόνος ωστόσο δεν καταλαβαίνει… Πολλά από τα όμορφα και χρηστικά κτίρια ρημάζουν αναξιοποίητα. Σήμερα τμήμα της στέγης του διώροφου διοικητηρίου έχει καταρρεύσει, όπως και η στέγη των αποθηκών ενώ είναι έτοιμη να πέσει η στέγη του πρώην ΚΨΜ.

Ο δήμος αδιαφορεί και χρησιμοποιεί μέρος του χώρου, δύο φορές το χρόνο για εκδηλώσεις, έκτοτε ο πανέμορφος αυτός χώρος που δεσπόζει στην πόλη ρημάζει μέσα στη βρωμιά και την ασυδοσία….

ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: