Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Φυσική ανάπλαση του Κόδρα σε συνδυασμό με το γήπεδο και το κολυμβητήριο

Απαντήσεις του blog στα σχόλια των αναγνωστών


Αγαπητοί ανώνυμοι αναγνώστες, η απάντηση είναι απλή και προστέθηκε στη κεφαλίδα του blog. Αυτό το blog ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με την ανάπλαση του Κόδρα που στη πραγματικότητα αποτελεί έναν πνεύμονα πρασίνου για όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Για να καταλάβετε την αναλογία, το Χαιντ Παρκ της Νέας Υόρκης, μιας πόλης με 18 εκ. πληθυσμό είναι περίπου 6.000 στρέμματα. Το Κόδρα είναι περίπου 600 στρέμματα σε μια πόλη περίπου ενάμιση εκατομμυρίου κατοίκων και μάλιστα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση από εκείνη του πάρκου των Νιορκέζων.

Όσο για την καταπάτηση, μπορείτε να απευθυνθείτε στη Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου (τα γραφεία είναι στην οδό Αγίας Σοφίας) και να διαπιστώσετε ότι το μοναδικό κτίριο που έχει άδεια και φυσικά ιδιοκτησία είναι το κυρίως γήπεδο του Απόλλωνα και όχι τα δυο βοηθητικά και φυσικά ούτε ο χώρος ανάμεσα στο εκκλησάκι και τα βοηθητικά που είναι προς …νέα καταπάτηση.

Όσο για το Απόλλωνα, όχι μόνο δεν θέλουμε τη διάλυση του, αλλά θέλουμε να επιστρέψει δυνατός στην Α΄ Εθνική και λυπούμαστε πολύ που δεν έχει να πληρώσει τη ΔΕΗ και μαραζώνει με κομμένο το ρεύμα. Κύριοι, είμαστε και εμείς Καλαμαριώτες και θέλουμε ότι είναι καλό για όλη τη Καλαμαριά και τη Θεσσαλονίκη.

Πιστεύουμε ότι όλα μπορούν να συνυπάρξουν στο Κόδρα, όπως άλλωστε το έχουμε πετύχει με το κολυμβητήριο (ούτε αυτό έχει άδεια, αλλά κανένας δεν προσέφυγε γιατί είναι ένα έργο για όλους μας), αλλά πρέπει η Πολιτεία να αφυπνιστεί και να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο το Κόδρα. Αλλά σε αυτή τη χώρα, ας γίνουν κάποια φορά τα πράγματα νόμιμα.

Να ανακατασκευαστεί το γήπεδο και να γίνει στολίδι, όχι όμως με καταπατήσεις. Να φύγει όλη ο βρώμα και η αηδία που υπάρχει στον περίβολο χώρο και εκείνος ο ρημάδοτοιχος από τη πλευρά της Χηλής, μήπως και αποκτήσει ζωή ο δρόμος.

Να διαμορφωθεί ο χώρος γύρω από το κολυμβητήριο, μαζί με το πάρκιγκ, το εκκλησάκι που είναι πανέμορφο και όλο το Κόδρα να αναπλαστεί με φυσικό τρόπο.

Αλλά μέχρι να το καταλάβουν οι διοικούντες δε νομίζω ότι οι καταπατήσεις είναι η λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: