Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2009

Έτσι καταπατούν το Κόδρα
- Το "φιλέτο" του Άπόλλωνα Καλαμαριάς οι καταπατήσεις και οι νέες κερκίδες 2.5 εκ. ευρώ!

- Κοσμογονία αλλαγών στο γήπεδο λες και η ομάδα παίζει Τσάμπιονς Λινγκ!

- Καταπάτηση χώρου του Κόδρα από τους ανθρώπους του συλλόγου

- Η έλευση του απολωλότος από την Αθήνα


Και ξαφνικά όλα άλλαξαν! Το γήπεδο καθαρίστηκε! Βάφτηκε! Έκλεισαν οι πόρτες και μπήκαν ταμπέλες. Γίνεται γεώτρηση για νερό! Το γήπεδο του Απόλλωνα Καλαμαριάς μετατρέπεται σε ένα τέλειο αθλητικό κέντρο. Και όλα αυτά ενώ είναι ακόμα νωπή η διάλυση της πρώτης ομάδας που πλέον θα παίζει στην 4η Ερασιτεχνική κατηγορία!
Και όλοι έμειναν άφωνοι. Τέτοιες προετοιμασίες δεν έγιναν ούτε όταν η ομάδα ανέβηκε στη πρώτη εθνική και γίνονται τώρα, τη στιγμή που η ομάδα διαλύθηκε.
Και σα να μην έφθαναν όλα αυτά, μόλις προχθές τοποθετήθηκαν οι νέες πινακίδες που ανακοινώνουν τη κατασκευή …νέων κερκίδων στο γήπεδο δαπάνης 2.5 εκατομμυρίων ευρώ!!! Νέες κερκίδες για την ομάδα που θα παίζει στη Δ κατηγορία. Εδώ ο Απόλλωνας δεν γέμιζε τις υπάρχουσες όταν έπαιζε στην Α΄ Εθνική τώρα στη Δ΄ θα γεμίζει και άλλες τόσες θέσεις;
Οι απολλωνιστές λοιπόν πήραν φόρα και όρμησαν να καταπατήσουν έναν ακόμα χώρο από το χώρο του πρώην στρατοπέδου Κόδρα. Φύτεψαν δενδράκια, καλλιέργησαν το χόρτο, τοποθέτησαν αυτόματα ποτιστικά και ετοιμάζονται να προσαρτήσουν το νέο κομμάτι στο υπάρχον συγκρότημα και μάλιστα χωρίς να ρωτήσουν κανένα. Δηλαδή να καταπατήσουν έναν ακόμα χώρο από το πρώην στρατόπεδο Κόδρα.
Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, αφού η λαμογιά μπλέκεται με τα συμφέροντα του αθλητικού συλλόγου:

1: Γιατί αρχίζει η κατασκευή των νέων κερκίδων;
Η κατασκευή των νέων κερκίδων ήταν πάγιο αίτημα του Απόλλωνα έτσι ώστε το γήπεδο να γεμίζει στο διπλάσιο στους μεγάλους αγώνες και η ομάδα να έχει περισσότερα έσοδα. Μέχρι εδώ όλα καλά. Ωστόσο η ομάδα είχε αυτή τη τραγική κατάληξη και πλέον θα παίζει στη Δ΄ κατηγορία. Μάλιστα δεν θα μπορεί να ανέβει στην Α΄ Εθνική, δηλαδή να γίνει ΠΑΕ, για διάστημα τουλάχιστον τριών χρόνων!
Σκεφτήκαμε λοιπόν θετικά! Είπαμε ότι αρχίζει τώρα η κατασκευή των κερκίδων και όταν μετά από το τρία χρόνια η ΠΑΕ Απόλλωνα θα υπάρξει ξανά θα έχει ένα τέλειο γήπεδο! Ωστόσο, αυτά είναι όνειρα που τρέφουν οι αγνοί απολλωνιστές. Τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσης δίνονται για έναν σκοπό που είναι ανούσιος. Τι να υποθέσει ο κάθε λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος; Τι να πει; Ότι ο πρωθυπουργός κάνει εκλογές επειδή δεν μπορεί να συντάξει προϋπολογισμό και ο γενικός γραμματέας αθλητισμού πετάει 2,5 εκατομμύρια από τα κρατική λεφτά; Γιατί δεν υπάρχει χρηματοδότηση από κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα.
Μάλλον καλό θα ήταν να επέμβει ο εισαγγελέας!

2. Γιατί καταπατούν το Κόδρα;
Είναι απόλυτα λογικό! Η παρείτσα του Απόλλωνα σκέφτηκε ότι ένα ακόμα γήπεδο ποδοσφαίρου είναι ότι πρέπει για τις ακαδημίες και τους ερασιτέχνες μπαλαδόρους που θέλουν να παίζουν σε χόρτο και να αισθάνονται ως …Ρονάλτο.
Αν τους ρωτήσεις θα απαντήσουν ότι το κάνουν για το καλό του συλλόγου και των παιδιών που αθλούνται. Δεν θα διαφωνήσουμε, συμφωνούμε και είμαστε υπέρ των αθλητικών συλλόγων και γενικότερα το αθλητισμού. Μακάρι όλο και περισσότερα παιδιά να προσχωρούν στον αθλητισμό γενικότερα.
Ωστόσο, ο ΜΓΣ Απόλλων είναι ένα αθλητικό σωματείο και μόνο. Αποτελείται από ιδιώτες. Δεν είναι δημοτικό, ούτε και κρατικό. Όπως όλα τα αθλητικά σωματεία ανήκει σε ιδιώτες και φυσικά οι ιδιώτες δεν έχουν το δικαίωμα να καταπατούν δημόσια γη. Και μιλάμε για τα βοηθητικά γήπεδα του Απόλλωνα και φυσικά για τον τρίτο χώρο που πάνε να καταπατήσουν φυτεύοντας περιμετρικά δενδράκια και παράλληλα κατασκευάζονται και τον χορτοτάπητα. Μάλιστα έχει και εγκατάσταση αυτόματου ποτίσματος.
Διαφωνούμε ριζικά στην καταπάτηση. Οι κύριοι του Απόλλωνα ας περιμένουν να τελειώσει το θέμα του Κόδρα και να ζητήσουν από το δημόσιο αν τους παραχωρήσει την έκταση που θέλουν. Το σίγουρο είναι ότι τότε το δημόσιο θα την παραχωρήσει, αλλά έως τότε δεν δικαιούται κανένας να καταπατά δημόσια γη στο όνομα των αθλούμενων παιδιών.
Και να θυμίσουμε ότι τα παιδιά πληρώνουν για να μετέχουν στις ακαδημίες και αυτά είναι έσοδα από τα οποία συντηρείται ο Απόλλωνας, αλλά και μια παρέα από επαγγελματίες.

3. Το φιλέτο
Και επειδή είμαστε πολύ καχύποπτοι, βλέπουμε ότι στάδιο του Απόλλωνα μαζί με τις γύρω εγκαταστάσεις αποτελεί ένα αθλητικό «φιλέτο». Ένα τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου με χόρτο (μαζί με το κεντρικό γήπεδο και το καταπατημένο), τέσσερα γήπεδα τένις, δύο γήπεδα μίνι ποδοσφαίρου, κλειστά γυμναστήρια και άλλοι βοηθητικοί χώροι συνθέτουν ένα τέλειο αθλητικό κέντρο μεγαλύτερο από αυτό του Ποσειδωνίου. Ένα αθλητικό κέντρο που είναι μέσα σε μια από τις καλύτερες συνοικίες της Θεσσαλονίκης. Με τη διαφορά ότι αυτό το αθλητικό κέντρο δεν είναι κρατικό όπως είναι το Ποδειδώνιο, ούτε δημοτικό, είναι ιδιωτικό και ανήκει στον ΜΓΣ Απόλλων Καλαμαριάς.
Όσο λοιπόν υπήρχε η ΠΑΕ εμείς δεν είδαμε τέτοια δραστηριότητα. Όσο υπήρχε η ΠΑΕ οι χώροι του γηπέδου ήταν βρώμικοι και τα βοηθητικά ξερά. Οι ακαδημίες που ήταν και είναι αρμοδιότητα του ερασιτέχνη υπολειτουργούσαν. Και ξαφνικά! Ο τόπος μεταμορφώνεται σε ένα τέλειο αθλητικό κέντρο. Μόλις την περασμένη Κυριακή δεκάδες παιδιά προπονούνταν στο κεντρικό γήπεδο. Τυπώθηκαν αφίσες για τις ακαδημίες και για τα άλλα τμήματα του συλλόγου. Μέχρι και γεώτρηση για νερό έγινε στο χώρο! Η απορία εύλογη. Τόσα χρόνια, όσο δηλαδή υπήρχε η ΠΑΕ γιατί δεν γινόταν όλα αυτά. Η ΠΑΕ εμπόδιζε τον ερασιτέχνη να ασχοληθεί με όλα αυτά με τα οποία ασχολείται τώρα; Είμαστε καχύποπτοι, αλλά γιατί να μην είμαστε; Η διοίκηση σε ένα σύλλογο και η παρέα που διοικεί εύκολα παραμένει η ίδια. Μάλιστα την καχυποψία μας ενέτεινε η έλευση από την Αθήνα παλαίμαχου παίκτη του Απόλλωνα, ο οποίος σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις δήλωσε ότι είναι Παναθηναϊκός! Μάλιστα οι κακές γλώσσες λένε ότι ο εν λόγω κύριος τα έχασε όλα (μάλλον στα κουμάρια) στην Αθήνα, είδε την ευκαιρία και επέστρεψε στη γενέτειρα του Καλαμαριά. Μάλιστα του έχει διατεθεί και ένα από τα διαμερίσματα του γηπέδου! Και μετά έγινε όλα αυτή η κοσμογονία στο γήπεδο του ταλαιπωρημένου Απόλλωνα. Να μην είμαστε καχύποπτοι; Εσείς;

6 σχόλια:

kalamariatimes είπε...

εκανα ανατυπωση τις φωτογραφιες με την επισημανση οτι ειναι ανατυπωση απο το μπλογκ σας και με σχετικο λινκ που παραπεμπεισ την σελιδα σας
πολυ καλο αρθρο μακαρι να αγγιξει καπιες χορδες των υπευθυνων

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κτηνοβάτη και ομοφυλόφηλε δημοσιογραφίσκε της πλάκας και των ναρκωτικών, ο Απόλλων απο εκεί έβγαλε σύρηγκες και σκατά. Σε τέτοιο μέρος θέλεις να αθλούνται τα παιδιά που δεν έχεις? Θα σε παρακαλούσα ευγενικά πρώτων να μην την πεύτεις σε αθλητές του Απόλλων και να μην βοηθάς αυτούς που θέλουν να κάνουν το Κόδρα καζίνο. Θα βρωμήσει όλη η καλαμαριά με ανθρώπους του είδους σου. Δεν θα σας περάσει. Τα ψέματα κάποια στιγμή τελειώνουν και θα τελειώσουν μαζί τους και κάτι υποκείμενα σαν και εσένα που βάζουν προκλυτικά τα σκυλιά τους να κατουράνε και να χέζουν εκεί που αθλούνται τα παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

και κάτι ακόμα εκεί που λες ότι καταπατησαν δεν είναι το στρατόπεδο κόδρα. Εάν δεν ξέρεις τι είναι μην το λες γιατί είναι πλημέλημα. Εάν ξέρεις και παρόλα αυτά το λές είναι κακούργημα. Απλά σε ενημερώνω για το τι ισχύει από τον νόμο.

Ανώνυμος είπε...

Και για να γνωρίζεις το Ποσειδώνειο χρηματοδοτείται με 2.000.000 Ευρώ τον χρόνο από την ΓΓΑ. Δεν εχει καμία σχέση με τα 30.000 που πέρνει ο Απόλλων για να συντηρίσει τα τμηματά του.

Βάλτα λίγο και υπολόγισε

2000000/30000=66 φορές ποίο πολά χρήματα πέρνει μια έκταση μικρότερη απο μια άλλη.

Και αθλούνται πόσα παιδιά στο ένα και πόσα στο άλλο?

Σίγουρα στον Απόλλων αθλούνται πολύ περισσότερα παιδιά από ότι στο ποσειδώνειο.

Ανώνυμος είπε...

Και μήπως σε ενδιέφερε σαν δημοσιογράφος να κοιτάξεις εάν και πόσο το Ποσειδώνειο είναι νόμιμο ή όχι?????

Ανώνυμος είπε...

agapite sintakti autou tou kimenou tha hthela na sou efististo tin prosoxi sta anagrafomena sou.o logos einai oti prota polla einai analithoi kai prosblitika se polla simeia tis.gia na sas doso mia eikona h geografiki ektasi pou aniki nomimos stin mgs apollon kalamarias einai apo tin odo xilis & sourmenon os ta sxoleia piso apo ta ktiriakes egkatastasis tou apollona.episis den sas eida na dixnete tin ideia ebestisia otan kleban periousia tou apollona p.x to klisto tis kalamarias epi tis odou tripoleos h to tol dipla apo tin xank alla mono blepoume auta pou theloun kapioi na blepoume.