Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2009

Οι ασυνείδητοι βασιλεύουν στο Κόδρα
Φωνάζει ο καημένος ο παπά Χρήστος να μη τα πετάνε όπου νάναι τα σκουπίδια τα συνεργεία των κετερινγκ που αναλαμβάνουν τις δεξιώσεις των νεόπλουτων στο εκκλησάκι του Αγίου Αλεξάνδρου στο Κόδρα, αλλά ποιος τον ακούει!
Και να ήταν μόνο αυτό! 10 μέρες έχει που τελείωσαν οι εκδηλώσεις της Παραθινούπολης και ο τόπος είναι γεμάτος σκουπίδια! Οι υπάλληλοι του Δήμου Καλαμαριάς τα παράτησαν και έφυγαν!
Έτσι λοιπόν το Κόδρα γέμισε σκουπίδια! Είναι που είναι εγκαταλελειμένο, είναι και βρώμικο πλέον. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή! Ας αρχίσουμε λοιπόν από το εκκλησάκι του Αγίου Αλεξάνδρου και τους νεόπλουτους! Γανιάζει, ο παπά Χρήστος να μαζεύουν τα σκουπίδια μετά τις δεξιώσεις! Το λέει το ξαναλέει, αλλά ποιος τον ακούει! Οι ασυνείδητοι τα πετάνε γύρω από το εκκλησάκι και όλη η περιοχή είναι μέσα στη βρώμα. Υπολείμματα από φαγητά και τούρτες πεταμένα να μαζεύουν μύγες, γύρω από το πανέμορφο εκκλησάκι.
Όπως μάθαμε ο παπα Χρήστος σκέφτηκε πια να μην αφήνει να γίνονται δεξιώσεις έξω από το εκκλησάκι, αλλά οι μελλόνυμφοι του λένε ότι απλά θα μοιράζουν ένα γλυκάκι, έτσι για το καλό, ενώ στη πραγματικότητα σκάνε μύτη τα φορτηγά με τα κέτεριγκ και τα τραπέζια στρώνονται! Τι να κάνει ο δύσμοιρος παπάς, να τα «πάρει» όπως ο Χριστός στο ναό του Σολόμωντα; Ε! δεν είναι λύση να χαλαστεί ο γάμος κάποιων νεόπλουτων (άνθρωποι είναι και αυτοί) που ίσως δεν φταίνε για την ασυνειδησία των υπεύθυνων των δεξιώσεων!
Με πρώτο και καλύτερο το «Νίκο» τη γνωστή φίρμα ζαχαροπλαστείου και δεξιώσεων, τον «Σιδέρη» και τα άλλα παιδιά!!! Οι υπάλληλοι τους αντί να τα μαζέψουν τα πετάνε περιμετρικά από το εκκλησάκι και ο τόπος βρωμάει. Είναι μέχρι να γίνουν βουνό τα σκουπίδια και να βρωμίσουν όλες οι υπόλοιπες δεξιώσεις!


ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Ρωτήσαμε δύο υπάλληλους του δήμου Καλαμαριάς γιατί δεν μαζεύτηκαν τα σκουπίδια από το χώρο που έγινε η Παραθινούπολη! «Α! Αύριο θα έρθουν (τη δεύτερη μέρα των ευρωεκλογών) θα καθαρίσουν αύριο» μας είπαν! Και όταν ως αδαείς επισημάναμε ότι οι εκδηλώσεις είχαν μια εβδομάδα που τελείωσαν, οι υπάλληλοι μας απάντησαν ότι: «Δεν μπορούσαν τα παιδιά, είχαν δουλειά με τις ευρωεκλογές»!!!! Και μας έφυγαν τα μαλιά! Τι κάνανε οι υπάλληλοι του δήμου Καλαμαριάς μια εβδομάδα στις ευρωεκλογές; Έστηναν τα εκλογικά κέντρα ή καθάρισαν τα σκουπίδια; Χάθηκε ο κόσμος την επομένη των εκδηλώσεων να καθάρισαν τις βρομιές;
Α! Ξέχασα τι χαζός που είμαι! Είχαν προεκλογική δουλειά, να ασχοληθούν με το κόμμα που τους έβαλε στον Δήμο! Έπρεπε να τρέξουν για το κόμμα, να μην φανούν και αχάριστοι! Άστα τα σκουπίδια, ας βρομίσει το Κόδρα και ας βρίσκονται μέσα στα σκουπίδια οι περιπατητές, τα παιδιά που παίζουν και όλοι οι υπόλοιποι που προσπαθούν να περάσουν μερικές στιγμές χαλάρωσης στο όμορφο χώρο του Κόδρα!
Μια οι ασυνείδητοι υπάλληλοι των εταιριών κέτεριγκ, από την άλλη οι υπάλληλοι του Δήμου Καλαμαριάς, βρώμισε το Κόδρα από άκρη σε άκρη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: