Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

Χτίζουν στα μουλωχτά οι αρχαιολόγοι

Οι αρχαιολόγοι το έκαναν το θαύμα τους! Ήρθαν στο Κόδρα και ενδιαφέρθηκαν να αναστυλώσουν τους παλιούς στάβλους. Χάρηκαν όλοι. Εκείνα τα ωραία κτίρια που ήταν ερείπια δεν έπρεπε να χαθούν. Οι εργασίες άρχισαν και προς έκπληξη όλων (β.λ. προηγούμενα σημειώματα στο blog) περίφραξαν μια τεράστια περιοχή. Τέλος πάντων είπαν όλοι οι θαμώνες του πολύπαθου πάρκου. Αλλά μακάρι να ήταν μόνο αυτό!

Ένα καλό ή μάλλον κακό πρωί. Πριν μερικές μέρες εμφανίστηκαν ξανά οι μηχανικοί που ανέλαβαν την εργολαβία από την ΙΣΤ Εφορία Αρχαιοτήτων. Αυτή τη φορά με μπουλντόζες και άνοιξαν έναν τεράστιο λάκο βάθους τεσσάρων μέτρων! Οι θαμώνες έμειναν εμβρόντητοι! Τι κάνουν τα άτομα, αναρωτηθήκαν. Κάποιοι ειδοποίησαν την αστυνομία που κατέφθασε άμεσα. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι οι εργολάβοι είχαν την απαραίτητη οικοδομική άδεια, από τον δήμο Καλαμαριάς, υπογεγραμμένη μάλιστα από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Δ. Σαρρηγιάννη. Και εκεί ήταν που άρχισαν τα όργανα. Οι αστυνομικοί υποχρέωσαν τους εργολάβους να αναρτήσουν τις απαραίτητες πινακίδες, όπως προειδοποιητικές και αυτή που αναγράφει τον αριθμό αδείας των εργασιών.

Ο αρμόδιος μηχανικός της εργολαβίας είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε δημοτικό σύμβουλο, ότι κατασκευάζουν μια υπόγεια εγκατάσταση φύλαξης των αρχαίων. Ωστόσο οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται να κτιστεί διώροφο κτίριο! Και έγιναν έξαλλοι οι θαμώνες του πάρκου, δεδομένου ότι ο χώρος του Κόδρα είναι χαρακτηρισμένος χώρος πρασίνου και μόνο, με αποφάσεις μάλιστα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Όπως γίνεται κατανοητό αναμένονται εξελίξεις στη νέα αυτή μορφή καταπάτησης. Οι κάτοικοι, οι θαμώνες και μερίδα του δημοτικού συμβουλίου ετοιμάζουν κινητοποιήσεις αλλά και δικαστικό αγώνα για να σταματήσουν τα απαράδεκτα έργα ανέγερσης κτιρίου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΧΕ «ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΚΤΑ»
Πληροφορία έγκυρη! Ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Χριστόδουλος Οικονομίδης έμεινε έκπληκτος όταν άκουσε ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του δήμου του, έδωσε άδεια να χτιστεί διώροφο κτίριο στο Κόδρα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Σαρρηγιάννης δικαιολογήθηκε ότι οι αρχαιολόγοι στηρίζονται σε ένα παράθυρο του νόμου και δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Και πήρε την απάντηση του από τον δημοτικό σύμβουλο που ήταν παρών, ότι υπάρχουν αποφάσεις του ΣτΕ και έπρεπε να το γνωρίζει. Ο αντιδήμαρχος αρκέστηκε στη …σιωπή, συνήθειο γνωστό από την εποχή που υπηρετούσε ως γ.γ. ΠΚΜ.

Τώρα οι καλαμαριώτες περιμένουν την αντίδραση του δημάρχου. Να δούμε, ο Χριστόδουλος έχει αποδείξει ότι αγαπάει το δήμο του και κάνει το καλύτερο. Πιστεύουμε ότι θα διορθώσει και θα προλάβει την κατασκευή του εκτρώματος που ετοιμάζουν οι αρχαιολόγοι.

ΠΟΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ;

Σε όλα τα δημόσια έργα υπάρχει μια πινακίδα που αναφέρει τον φορέα κατασκευής, περιγράφει το έργο, αναφέρει τον προϋπολογισμό και τους πόρους. Στις εργασίες της ΙΣΤ Εφορίας Αρχαιοτήτων, αυτή η πινακίδα δεν υπάρχει. Καλά βρε παιδιά γιατί τόσο μυστικότητα. Κρατικά και ευρωπαϊκά λεφτά χρησιμοποιείται, δεν είναι δικά σας τα λεφτά και μάλιστα χτίζεται σε δημόσια γη. Δεν θα έπρεπε οι πολίτες να ενημερώνονται για το τι σκαρώνεται εκεί; Γι΄ αυτό ο νόμος υποχρεώνει τους φορείς να αναρτούν αυτές τις ταμπέλες για να ενημερώνεται ο πολίτης που πάνε τα λεφτά του. Αλλά μάλλον οι αρχαιολόγοι υπακούν σε άλλους νόμους. Κύριε Λιάπη μάλλον θα πρέπει να τους τραβήξετε το αυτί.

1 σχόλιο:

naftalieakle είπε...

babyliss pro nano titanium
This metal-based resin, resin-based, and stilletto titanium hammer lightweight plastic resin has been designed titanium solvent trap for use titanium scissors with aluminum vs titanium both paintball, titanium grinder basketball,