Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2007

ΠΕΡΙΦΡΑΣΟΥΝ 70 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ...ΑΡΧΑΙΑ!!!

Τελικα οι αρχαιολόγοι τα κατάφεραν και περιφράσουν 70 στρεμματα με άδεια μάλιστα απο τον δήμο Καλαμαριάς. Τα πρώτα σύρματοπλέγματα θα είναι σε λίγες μέρες γεγονός μέσα στο Κόδρα. Για να προστατεύοσυν λέει τα αρχαία. Ποιά αρχαία άραγε. Εμείς που γυρνάμε χρόνια μέσα στο Κόδρα, μόνο αρχαία δεν είδαμε. Κάτι πέτρες μόνο και κάποιους φοιτητές που έρχονται μέσα στο κατακαλόκαιρο για λίγες μέρες και κάνουν έρευνες... Δεν είμαστε ειδικοί και ούτε κάνουμε τους ειδικούς, ωστόσο πιστεύουμε ότι αν τα αρχαία ήταν σημαντικής αξίας θα είχαν καλύτερη αντιμετώπιση εδώ και χρόνια. Τώρα γιατί ξαφνικά τέτοια σπουδή για περίφραξη. Τι να ετοιμάζουν άραγε στο πολύπαθο Κόδρα;

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2007

Οι αρχαιολόγοι θέλουν να περιφράξουν 70 στρέμματα!!!

Τελικά μάθαμε τι γύρευαν οι τοπογράφοι στο Κόδρα. Η αρχαιολογική υπηρεσία θέλει να περιφράξει 70 στρέμματα για να προστατεύσει τα δήθεν …μεγάλης αξίας αρχαία της …αρχαίας Θέρμης που ανακαλύφθηκαν στο Κόδρα. Έφεραν λοιπόν μπουλντόζα και άρχισαν αν ρημάζουν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας τους σταμάτησε η αστυνομία και κάτοικοι, γιατί σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν είχαν άδεια για περίφραξη αλλά για οριοθέτηση του χώρου! Αθάνατη Ελλάδα!

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2007

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ...ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ



ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΣΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ...ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ



Ο πολιτισμός αφήνει σκουπίδια

Για να μην παρεξηγηθούμε δεν είμαστε κατά των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Μάλιστα είμαστε και ένθερμοι υποστηρικτές, ωστόσο όταν τελειώνουν οι εκδηλώσεις μένει η βρώμα. Οι εκδηλώσεις του Παραθιναλος ολοκληρώθηκαν την εβδομάδα των εκλογών. Τόσος καιρός πέρασε και τα σκουπίδια από τις εκδηλώσεις παραμένουν. Τα συνεργεία υποτίθεται ότι καθάρισαν. Σιγά μην καθάρισαν, οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στις 2 Οκτωβρίου το αποδεικνύουν. Μπράβο μεγάλοι λουφαδεροι της υπηρεσίας Καθαριότητας, της Δημοτικής Επιχείρησης Καθαριότητας αλλά και της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, μας αφήσατε τα σκουπίδια σας, μπράβο.
…γιατι βαρανέ τις κατσαρόλες παιδί μου…
…τέχνη κανουνε ρε μανα…

Κατέφθασαν οι τοπογράφοι

Είδαμε κάποιους τοπογράφους να μετρούν την νότια πλευρά του Κόδρα. Ας ελπίσουμε ότι είναι για καλό και όχι κάποιοι περίεργοι που θέλουν να …μαγειρέψουν καταστάσεις. Και φυσικά δεν εννοούμε ιδιώτες. Τα μαγειρέματα στο Κόδρα πλέον γίνονται από δημοτικές αρχές.


Οι λουφαδεροι

Το Κόδρα ήταν πρώην στρατόπεδο, φυσικά; Φυσικά! Και όπως φαίνεται οι στρατιώτες έφυγαν αλλά η λούφα παραμένει. Και αυτή τη φορά η λούφα κληρονομήθηκε στους δημοτικούς υπάλλήλους του δήμου Καλαμαριάς που χρησιμοποιούν τον χώρο για να …ξεκουράζονται. Αντί λοιπόν να καθαρίζουν τον δήμο ή το Κόδρα περνούν τις ώρες τους εκεί ζημιώνοντας όλους εμάς τους φορολογούμενους πολίτες.

Οι εξαιρέσεις
Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις οι δημοτικοί υπάλληλοι που δουλεύουν και λειτουργεί κάπως ο δήμος. Για παράδειγμα ένας από τους χειριστές του εκσκαφέα, που όταν του είπαμε ότι κάπου μέσα στο Κόδρα υπάρχουν μπάζα πεταμένα από κάποιον ασυνείδητο πήγε αμέσως και τα μάζεψε. Έχουμε παρατηρήσει ότι ο ίδιος φροντίζει να καθαρίζει ότι μπορεί. Βέβαια το παράδειγμα του δεν το ακολουθούν οι περισσότεροι συνάδελφοι του που λουφάρουν συχνάζοντας στο Κόδρα. Και μου αρέσει που χαίρονται να λουφάρουν μέσα στις βρωμιές.